kék-búzavirág

Búzavirág

2009-ben nagyon sokan jelentkeztek óvodánkba, de szerencsére nem kellett őket elutasítani, mert a Szent János Apostol Általános Iskola lehetőséget biztosított két tanterem átengedésével csoportunk elindítására. Az első év igazi közösséggé kovácsolta a szülőket, hisz sok munkában vették ki a részüket a gyerekekkel együtt. Igaz ma már iskolások, de még most is tartják egymással (és velünk is) a kapcsolatot.

Jelenlegi létszámunk 17 fő. Vegyes csoport vagyunk, 3 nagycsoportos, 7 középső, és 7 kiscsoportos. Kedves, barátságos, vidám, és szeretetteljes gyerekek a BÚZAVIRÁGOSOK. Mindenre nyitottak, szeretnek barkácsolni, énekelni, tornázni és természetesen JÁTSZANI. Projekt módszerrel dolgozunk óvodánkban, amely lehetőséget ad arra, hogy a gyermekek szabadon, kötetlenül jussanak ismeretekhez, fejlődjenek különböző készségeik, képességeik. Ennek megvalósításához a szülők segítsége is hozzájárul, hisz különböző anyagok gyűjtésével segítenek 1-1 témakör feldolgozásához. A nagyok példamutató, odafigyelő segítségével minden évben könnyen beilleszkednek az új kiscsoportosok, mely lehetővé teszi egy igazi kis közösség mielőbbi és létrejöttét.

Hamar kialakultak a baráti kapcsolatok az új gyerekek között is, szívesen játszanak fiúk, lányok együtt, különféle szerepjátékokat. Minden nap komoly építményeket alkotnak a szőnyegen is. A társas és egyéb fejlesztő szabályjátékokat a nagyok- és középsősök közül nem egy szereti, és játssza is.

Amire igazán büszkék vagyunk, kedvenc ténykedésük a rajzolás. Ebben igen kreatívak, többük korukat meghaladó módon, gazdag témákat változatos színvilágban dolgoznak fel. Példájuk társaikra is pozitív hatással van, így a rajzoló asztalnál vidám hangulatban alkotgatnak.

Óvó nénik:

  • Németh Gáborné (Ildi néni)
  • Balogh Csabáné (Andi néni)

Dajka néni:   

  • Lakhegyi Erika